uvod_u_robotiku_naslov

Udruga Hrvatsko društvo za robotiku u partnerstvu s udrugom Robofreak i Prirodoslovno-matematičkim fakultetom te kroz suradnju s nizom lokalnih robotičkih klubova ojačat će kapacitete uključenih OCD-ova i značajno unaprijediti aktivnosti u području STEM-a za djecu i mlade.

osnovno

OSNOVNO


Naziv projekta: Uvod u robotiku

Korisnik Ugovora: Udruga Hrvatsko društvo za robotiku

Broj Ugovora: UP.04.2.1.10.0011

Trajanje projekta: 18 mjeseci
od 29. 12. 2020. do 29. 06. 2022

Opis projekta

vrijednost

VRIJEDNOST


Ukupna vrijednost projekta: 2.955.293,39 HRK

Projekt je sufinanciran 85% iz Europskog socijalnog fonda i 15% iz državnog proračuna.

eu_fondovi

eu_fondovi

eu_fondovi

sazetak

SAŽETAK


Hrvatsko društvo za robotiku i udruga Robofreak u partnerstvu s Prirodoslovno-matematičkim fakultetom kroz suradnju s nizom lokalnih robotičkih klubova ojačat će kapacitete uključenih OCD-ova i značajno unaprijediti aktivnosti u području STEM-a za djecu i mlade.

ciljevi

CILJEVI


Unaprijediti kapacitete OCD-ova za provedbu programa u području popularizacije STEM-a;

Unaprijediti suradnju OCD-ova i odgojno-obrazovnih i visoko-obrazovnih institucija u području popularizacije STEM-a;

Povećati broj aktivnosti s ciljem popularizacije STEM-a s djecom i mladima

PROVEDBA PROJEKTA

robo1

U sklopu provedbe aktivnosti EP 3 Razvoj i provedba jednodnevnih događanja na lokalnoj razini sa svrhom podizanja svijesti o važnosti STEM-a i znanstvenim postignućima iz STEM područja” Treneri koji su prošli edukaciju ToT će unutar svojih lokalnih klubova organizirati i provoditi lokalne robotičke radionice za djecu.

Planira se uključenje min. 400 djece i mladih osoba kao krajnjih korisnika projekta. Edukacije će biti besplatne, organizirane u vannastavno vrijeme. Krajnji korisnici će koristiti opremu koju će, kao trajni postav spomenutim robotičkim klubovima, bit i dana na korištenje, a nabavljena će biti sredstvima projekta. Najistaknutiji učenici sudjelovati će na robotičkim natjecanjima. Svaki klub će organizirati dva lokalna natjecanja tokom šk. god. 2021/2022, s raznovrsnim i atraktivnim fondom nagrada.

Mladi robotičari koji će se najbolje plasirati na lokalnim natjecanjima će, o trošku projekta, sa svojim mentorima – edukatorima doputovati u Zagreb na završno natjecanje koje će biti ujedno i ceremonija zatvaranja projekta krajem lipnja 2022. godine.

Za najbolje učesnike osiguran je bogat fond nagrada, a za sve učesnike je osiguran paket uspomena na aktivnosti provođenja projekta Uvod u robotiku. Klubovi će također o trošku projekta dobiti mobilnu opremu koju će moći posuđivati ambicioznim korisnicama koji žele raditi i u okruženju vlastitoga doma te će posuđivati robote i arene i pripremati se, uz virtualne radionice i upute – vježbe koje ih vode kroz robotiku step-by -step.

PARTNERI PROJEKTA

udhr
robofreak
Udruga “Robofreak”
Dragutina Rakovca 36,
42000 Varaždin
pmf
PMF
Sveučilište u Zagrebu
Prirodoslovno-matematički
fakultet
Horvatovac 102a, Zagreb

OČEKIVANI REZULTATI

Jačanjem kapaciteta svih uključenih dionika te nabavom opreme koja će ostati na raspolaganju robotičkim klubovima, stvorit će se dobri uvjeti za rad koje ćeklubovi znati višestruko iskoristiti i multiplicirati rezultate projekta. Očekuje se i dizanje svijesti javnosti, promocija uključenih dionika, stvaranje novih suradnji i jačanje postojećih, što će sve dovesti do pozitivnih učinaka na dugoročnoj razini. Možemo očekivati da će provedba aktivnosti projekta rezultirati povećanjem broja učenika i studenata iz lokalnih sredina u kojima će se organizirati radionice, koji nastavljaju školovanje u STEM područjima te koji dalje nastavljaju, kao volonteri i članovi udruga, radna popularizaciji STEM-a.

ocekivani_rezultati

KONTAKT OSOBA

kontakt

Voditeljica projekta: Maja Bilandžić
e-mail: maja.bilandzic@udruga-hdr.hr
mobitel: 091 974 5973

KLUBOVI / SURADNICI

HRD provodi robotičke radionice u Zagrebu – kontakt: tajnica@udruga-hdr.hr
Robofreak provodi robotičke radionice u Varaždinu – kontakt:
Udruga mladi robotičari Split provodi robotičke radionice u Splitu – kontakt: https://www.facebook.com/umrRobotics i https://www.facebook.com/cro.adriatic
Robotički klub pri Pomorsko tehičkoj škola DBK, provodi robotičke radionice u Dubrovniku – kontakt:
Udruga RoboOtočac provodi robotičke radionice u Otočcu – kontakt/link: https://www.facebook.com/robootocac
  Udruga RIK Nuštar provodi robotičke radionice u Nuštru – kontakt/link:
Udruga ZTK Karlovac provodi robotičke radionice u Karlovcu – kontakt/link: ztk.karlovac@ka.t-com.hr
Udruga udruga RoboBrač provodi robotičke radionice na Braču – kontakt/link: robobrac@gmail.com i https://www.facebook.com/Udruga-RoboBra%C4%8D-191910131423575
Robotički klub pri OŠ HVar, provodi robotičke radionice na Hvaru – kontakt/link: katija.barbic@skole.hr
Informatički klub NET provodi robotičke radionice u Ivanić Gradu- kontakt/link: https://ik-net.hr/ i info@ik-net.hr

lenta_eu_fondovi